BALIKESİR / KARESİ - Sıdıka Sami Kula Anaokulu

Okulumuzda Orman Temalı Çocuk Tiyatrosu Sergilendi

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇE ÇOCUK BAYRAMINI ÇOŞKUYLA KUTLADIK

Nis

Okulumuz Zambaklar sınıfı kumaş üzerine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu içerisinde kendi tasarladıkları resimleri yaparak hem eğlendiler hem de yaratıcı bir süreç geçirdiler...

Nis

Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor Etkinliği Kapsamında Huzurevinden Gelen Büyüklerimizi Misafir ettik

Rehberlik Servisimiz Tarafınan Velilere Yönelik Çevrimiçi Seminer Verildi

Nis

Okul Müdürü Ali ERDEM çocuklara, Ramazan ayının içerğini anlattı ve bu ayda yapılan geleneklerimizi eğlenceli bir şekilde (karşılıklı maniler ve davul eşliğinde) anlattı.

2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ

Öğrencilerimizden Ramazan Etkinliği

Mrt

Sıdıka Sami Kula Anaokulu idarecileri Türk Patent Marka Tescil Belgesi'ni İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Sami GÜNNÜ'nün elinden aldı.

DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

OKULUMUZDA DEPREM VE TAHLİYE TATBİKATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

112 Acil Çağrı Merkezi Tarafından Öğrencilerimize Yönelik Bilgilendirme Yapıldı

Ock

Enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması, enerji verimliliği kültürünün toplumda yaygınlaşması ve çevre bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla her yıl Ocak ayının ikinci haftası, "Enerji Tasarrufu Haftası" olarak tüm dünyada kutlanmaktadır. Okulumuzda öğrencilerimizin katılımı ile enerji verimliliği ile ilgili bilgilendirme etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikler kapsamında enerji tasarrufu ve verimliliği, enerji arz güvenliğinin sağlanması, dışa bağımlılık risklerinin azaltılması, çevrenin korunması ve iklim değişikliğine karşı mücadelenin etkinliğinin arttırılmasının sağlanması, enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması, okullarda, işyerlerinde ve evlerde enerji tasarrufunun yapılması ile ilgili bilgilendirmeler, yapılan video gösterimleri ile öğrencilere anlatıldı. Enerji Verimliliği Haftası kapsamında hafta boyunca sınıflarda çeşitli etkinlikler yapılarak çocuklarda farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi hayata intikalinin 85. yıl dönümünde milletçe şükranla ve rahmetle anıyoruz.

Yaşamını milletine adayan, mümtaz bir devlet adamı, büyük bir komutan olan Atatürk, hem milli mücadele, hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür. Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı; görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk; uluslararası ilişkilerde güvenirlik; barış ve insan severlik değerleri ile de ender bir kişidir.

Gazi  Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk Milleti´nin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlamış, Cumhuriyet ile Türk insanına çağdaş uygarlığın yolunu açmıştır. Aramızdan ayrılışının yıl dönümünde Atatürk´ü anarken, bizlere bırakmış olduğu mirası geleceğe taşıyarak yurdumuza ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmamız gerektiğini özellikle ifade etmeliyiz.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına şükranlarımızı sunar; şehitlerimize Allah’tan rahmet dileriz.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı. Tüm hafta boyunca çeşitli etkinlikler ile öğrenciler Cumhuriyet Bayramı ruhunu yaşadılar. Kuruluşunun 100. Yılında, yürekten inanıyoruz ki; Cumhuriyetimiz, Atatürk ilkeleri doğrultusunda, çağdaş uygarlık yolunda ilerleyerek sonsuza kadar yaşayacaktır.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!